Aktuális

Ez történik ma, Jeremy Brett szülinapján

Budapesten péntek reggel 06:28-kor kel fel a Nap, és 16:24-kor nyugszik. Jeremy Brett szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XI. 3.

Ezen a napon:

1507-ben Leonardo da Vincit egy gazdag firenzei polgár, Francesco del Giocondo megbízza felesége, Lisa Gerardini lefestésével. A képet ma Mona Lisaként ismerjük. 1527-ben I. Ferdinándot, Ausztria főhercegét Magyarország királyává koronázzák Székesfehérváron, ezzel megkezdődik a Habsburg-ház 400 éves uralkodása Magyarországon. 1933-ban Jeremy Brett szülinapja. 1957-ben a Szovjetunió felbocsátja a Szputnyik–2-t, fedélzetén az első élőlénnyel, Lajka kutyával. 

Jeremy Brett, angol színész

Jeremy Brett angol színész

A nap mottója:

Csak az a nép tud tisztelni más népeket – azok szokásait, hagyományait –, amely a sajátját is megbecsüli.

Illyés Gyula

Névnap:

November harmadika Győző, Bálint, Bertold, Hubert, Huberta, Hubertusz, Ida, Malakiás, Szilvia, Szilvió, Szilviusz, Valentin napja.  

November harmadikán született:

Dolph Lundgren színész, Jeremy Brett színész, Bagó Bertalan színész, Monica Vitti színésznő

Időjárás:

Éjjel elszórtan várható eső, zápor, majd reggelre csökken a felhőzet, és a gomolyfelhős, napos időben már csak helyenként alakul ki záporeső. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top