Aktuális

Távozó Twitter-alkalmazott kapcsolta le Donald Trump fiókját

11 percig az elnök üzenetei nélkül maradt a világ.

Donald Trump Twitter-fiókja péntekre virradóra rövid ideig elérhetetlenné vált. A felhasználók, akik az amerikai elnök bejegyzéseit olvasták volna, olyan hibaüzenetbe ütköztek, miszerint az oldal nem létezik. 

Egy tipikusnak mondható Trump-tweet:

A mikroblog-szolgáltató egy későbbi közlésében a @realDonaldTrump fiók átmeneti lekapcsolását a cég egyik alkalmazottjának hibájával indokolta. Később beismerték, nem hiba történt, hanem egy, a cégnél utolsó munkanapját töltő alkalmazott szándékosan kapcsolta le a fiókot. 11 perc után Trump Twittere ismét elérhetővé vált.

Trumpot a mikroblog-szolgáltatón majdnem 42 millióan követik. Az amerikai elnök előszeretettel használja kommunikációra a Twittert, amely választási kampánya során is kiemelt szerepet játszott. Trump Twitter-üzenetei nem ritkán agresszív hangvételűek, gyakran bírálja bennük politikai riválisait vagy a számára ellenszenves amerikai sajtót.

(Címlapi kép: NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top