Aktuális

Ez történik ma, Hámori Gabriella születésnapján

Budapesten szerdán reggel 06:25-kor kel fel a Nap, és 16:27-kor nyugszik. Hámori Gabriella szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XI. 1.

Ezen a napon:

1335-ben I. Károly (Róbert) magyar, III. Kázmér lengyel és Luxemburgi János cseh király a visegrádi királytalálkozón megköti a cseh–magyar–lengyel szövetséget. 1884-ben Washingtonban, a Nemzetközi Meridián Konferencián, 25 nemzet képviselője döntést hoz a világ időzónákra való felosztásáról. A kezdő délkört az angliai Greenwichben jelölik ki. 1978-ban Hámori Gabriella szülinapja. 1996-ban Óbudán fényes nappal agyonlövik Prisztás Józsefet, a hazai bűnözés egyik vezéralakját.

A nap mottója:

Tisztelet nélkül nincs semmi; nincsenek hagyományok, nincsenek értékek. Értékek nélkül pedig nincs ember.

Kemény Zsófi

Névnap:

November elseje Marianna, Benigna, Benignusz, Benke, Igor napja.   

November elsején született:

Varga Imre szobrász, Larry Flint provokátor, Hámori Gabriella színésznő, Toni Collette színésznő, Anthony Kiedis énekes, Árkus József humorista.

Időjárás:

Erősen és gyengébben felhős időszakok és területek váltakoznak, a reggelre képződő ködfoltok gyorsan feloszlanak. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, nyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top