Aktuális

A hírhedt maffiavezér veje pénzért könyörög a Facebookon

Antonino „Tony” Ciaverello anyagi segítséget kér a vele szolidaritást vállaló emberektől, mert amióta a rendőrség elkobozta a vagyonát, állítása szerint nincs miből megélnie, nem kap sehol munkát. Ciaverello a hírhedt maffiafőnök, az életfogytiglani börtönbüntetését töltő Totò Riina veje.

Facebook-oldalán osztotta meg az anyagi támogatásért folytatott kampányát Antonino „Tony” Ciaverello, akinek elmondása szerint pénzre lenne szüksége, mert nem tud miből megélni – írja a Local.it.

A férfi Salvatore Riina (becenevén  Totò Riina) veje, a szicíliai maffia volt vezetőjének legidősebb lányát vette el feleségül. Tavaly nyáron a rendőrség elkobozta Ciaverello vagyonát, autóalkatrészekkel kereskedő üzletét, mert azt feltételezik, hogy az üzleten keresztül mosta a pénzt a jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését töltő Riina. 

A segítségért könyörgő Ciaverello ígéri, hogy visszafizeti a kölcsönt, amint lesz munkája, de egyelőre senki nem akar munkát adni neki. Hozzáteszi, hogy három gyereke van, és az isten áldja meg azt, aki kihúzza őt a bajból. 

Egyelőre könyörgő posztja nem túl népszerű, eddig mindössze 9-en lájkolták és hárman osztották meg, és bár van, aki felajánlotta segítségét, olyan is akad, aki számonkéri a férfit, hogy hol volt akkor, amikor apósa embereket ölt.

Több mint 150 gyilkosság

Totò Riinát 1993-ban küldték börtönbe, több mint 150 gyilkosság fűződik a nevéhez, és ő volt a szicíliai maffia vezetője akkor is, amikor két merényletben a maffia meggyilkolta Giovanni Falcone és Paolo Borsellino bírókat. Idén júliusban a 86 éves bűnöző kérte, hogy engedjék ki a börtönből, mert nagyon beteg, de ezt a bolognai bíróság visszautasította.

 

Címlap:MARCELLO PATERNOSTRO / AFP 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top