Aktuális

Halálra dolgozta magát egy 14 éves orosz modell

A 14 éves lány épp Kínában dolgozott egy maratoni, 13 órás bemutatón, mikor összeesett. Barátnői szerint már korábban is rosszul érezte magát, de félt orvoshoz menni.

Miután megkapta a három hónapos szerződését, madarat lehetett volna fogatni vele. Aztán elutazott, és minden megváltozott. Mikor utoljára beszéltünk, azt mondta nekem: anya, annyira fáradt vagyok. Csak aludni szeretnék” – idézte fel az utolsó telefonbeszélgetéseik egyikét a 14 éves Vlada Dzyuba édesanyja. Oksana, aki Vlada mellett egy néhány hónapos kislányt is nevel, azt mondja, könyörgött modell lányának, hogy nézesse meg magát egy orvossal – írja a The Siberian Times.

modell, munka, karrier

Kép forrása: The Siberian Times

Csakhogy a fiatal modell szerződésében nem volt egészségbiztosítás, Vlada pedig félt attól, hogy orvoshoz menjen. „Nem akart kiesni a munkából, rettegett, hogy ezzel tönkretenné a karrierjét.” A 14 éves lány, végül egy maratoni, 13 órás bemutatón esett össze, épp azelőtt, hogy kifutóra lépett volna. Azonnal kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

A modell édesanyja elmondta, a helyi orvosok krónikus fáradtságot és agyhártyagyulladást állapítottak meg a halál okaként. „Ha akkor, mikor elküldtem őt orvoshoz, elmegy, talán még ma is él.” A lány halálát egyébként kiemelt ügyként kezelik hazájában, a Kreml emberi jogokkal foglalkozó ombudsmanja azt nyilatkozta, személyesen vizsgáltatja ki Vlada halálának körülményeit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top