Aktuális

Ez történik ma, Ryan Reynolds szülinapján

Budapesten hétfőn reggel 07:12-kor kel fel a Nap és 17:43-kor nyugszik. Ryan Reynolds szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. X. 23.        

Ezen a napon:

1620-ban a besztercebányai országgyűlés Magyarország királyává választja Bethlen Gábort. 1932-ben Karel Čapek cseh író a brünni Lidové noviny hasábjain ismételten helyteleníti azt a gyakorlatot, hogy Szlovákiába 1919 óta tilos a magyarországi könyvek bevitele. 1964-ben a TV Maci hivatalos születésnapja. 1970-ben először lépi túl szárazföldi jármű az 1000 km/h sebességet (Gary Gabelich Blue Flame nevű rakétahajtású autójával, a Utah állambeli Nagy Sóstó-sivatagban). 1976-ban Ryan Reynolds szülinapja.

A nap mottója:

Egy lovag három okból ránt kardot: hogy megvédje magát, hogy megvédje a gyengéket és hogy megvédje az urát. De (…) sohase védd magad az igazsággal szemben, sohase védelmezd a gyengeséget másokban, és sohase védelmezz egy becstelen urat!

Michael J. Sullivan

Névnap:

Október huszonharmadika Gyöngyi, Gyöngyike, Gyöngyvér, Ignác, János, Kapisztrán, Katapán, Koppány, Odett, Odetta, Odil, Odília, Stefánia, Stefi, Szeverin, Szeverina, Szörénd, Szörény, Zaránd, Záred, Zerénd, Zerind napja.  

Október huszonharmadikán született:

Pelé, labdarúgó, Ryan Reynolds színész, Ang Lee filmrendező.

Időjárás:

Túlnyomóan borult lesz az ég. Főként a nap első felében várható eső, zápor, több helyen számíthatunk kiadós mennyiségű (> 20 mm) csapadékra. Az erős északi szelet a Dunántúlon néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top