Aktuális

Ez történik ma, Csepregi Éva szülinapján

Budapesten vasárnap reggel 07:10-kor kel fel a Nap és 17:44-kor nyugszik. Csepregi Éva szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2017. X. 22.

Ezen a napon:

1953-ban Csepregi Éva szülinapja. 1975-ben a szovjet Venyera–9 űrszonda leszáll a Vénusz felszínére, és tévéfelvételeket közvetít. 1978-ban az október 16-án pápává választott Karol Wojtyla mint II. János Pál pápa a Szent Péter-bazilika előtti téren bemutatja székfoglaló szentmiséjét. 1991-ben Mihail Gorbacsov és a moszkvai államvezetés elítéli az 1956-os szovjet katonai beavatkozást Magyarországon.

A nap mottója:

Az ostoba azt akarja, hogy az ellenségét minél hitványabbnak lássák, ezért kígyót-békát kiabál róla. Az okos azt akarja bebizonyítani, hogy különb ellenségeinél.

Kopátsy Sándor

Névnap:

Október huszonkettő Előd, Admira, Inge, Ingeborg, Kordélia, Koren, Korina, Korinna, Mária, Mirabel, Mirabella, Szalóme, Szulamit, Várkony és Vilibald napja.            

Október huszonkettedikén született:

Dévavári Zoltán író, Catherine Deneuve színésznő, Csepregi Éva énekesnő, Mikó István színész.

Időjárás:

Erősen megnövekszik a felhőzet, és napközben növekvő eséllyel alakulhat ki eső, zápor. A keleties szél nagy területen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top