Aktuális

Ő követte el a müncheni késes támadást

Münchenben komoly pánikot keltett a késes támadások híre. Az ámokfutó 8 embert sebesített meg. Mostanra kiderült, ki volt az elkövető.

A bajor rendőrség őrizetbe vett egy 33 éves német állampolgárságú férfit a szombat reggeli müncheni késes támadások ügyében. A hatóságok azt feltételezik, hogy a támadó zavart elmeállapotban követte el tettét.

A rendőrség szerint semmi jel nem utal arra, hogy az őrizetbe vett gyanúsítottat vallási vagy politikai indítékok vezérelték volna. A gyanúsított mentális jellegű egészségügyi problémákkal küzd.

A férfi Münchenben hat különböző helyszínen vaktában támadt késsel járókelőkre, összesen nyolc embert – hat férfit, egy 12 éves fiút és egy nőt – sebesített meg könnyebben. A sebesültek között van egy román és egy olasz állampolgár. A támadó kerékpárral próbált elmenekülni a támadások után, de a rendőrség hamar elfogta. A férfi már korábban is a hatóságok látókörébe került súlyos testi sértés miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top