Aktuális

Nem várt fordulat jött a halálra gázolt rendőrnő ügyében

Hazaengedte Romániába a bíróság azt a kamionsofőrt, aki halálra gázolt egy rendőrnőt még februárban. Az áldozat családja szerint a sofőrnek élete végéig börtönben lenne a helye.

Nem rendelte el a bíróság T. András előzetes letartóztatásának meghosszabbítását, akit azzal vádolnak, hogy kamionjával megölt egy 23 éves rendőrnőt még február elején az M5-ös autópályán. Az áldozat, Menus Anikó családja szerint felháborító, hogy a sofőrnek még a házi őrizetét sem rendelte el a bíróság. 

Élete végéig börtönben lenne a helye! Igaz, a lányunkat az sem hozza vissza

– mondta a Ripostnak az elhunyt rendőrnő édesapja.

T. András előzetes letartóztatását áprilisban megszüntették, és hazaengedték őt Romániába. A bíróság azért döntött így, mert a férfi mindenben együttműködött a hatósággal, és elismerte a felelősségét.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A tragédiáról korábban mi is beszámoltunk, a 23 éves rendőrnőt az M5-ös autópálya ócsai szakaszán gázolta halára egy román felségjelzésű kamion. A szerelvényt vezető T. András azt vallotta, hogy a rádióját babrálta, köd is volt, ezért nem vette észre időben a leállósávban igazoltató rendőröket. Ügyvédje szerint a gyanúsított minden részletre kiterjedő beismerő vallomást tett, és mindig rendelkezésre áll, amikor a hatóság szükségesnek látja.

T. András eddig több mint egymillió kilométert vezetett baleset nélkül, az áldozat családjától már korábban bocsánatot kért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top