Aktuális

Több mint egy napja zajlik a házkutatás a szcientológusok székházában

Még mindig be van zárva a Váci úton a szcientológusok székháza, az épületben viszont már nem a rendőrök, hanem a NAV emberei dolgoznak.

Úgy tudni, hogy csütörtökön már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei dolgoznak a magyarországi Szcientológia Egyház budapesti központjánál, amelyre több mint egy nappal ezelőtt került ideiglenesen lakat – írja a 24.hu.

Szerdán reggel a rendőrség szállta meg a Váci úti székházat, a Szobor utcától kezdődően egy körülbelül ötvenméteres területet zártak le kordonokkal. A helyszínt rendőrségi járművek lepték el, az épület bejáratához készenlétiseket állítottak. 

A házkutatás során a nyomozók a lap információ szerint dokumentumokat foglaltak le, illetve az esti órákban kartondobozokat és raklapokat vittek el a helyszínről.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A 24.hu úgy tudja, hogy nemcsak a szcientológusok székházában, de még körülbelül 30 további helyszínen zajlott házkutatás szerdán. Információk szerint a XIII. kerületi székházban három-négy úgynevezett „vallatószoba” is volt, amelyekben hazugságvizsgálóhoz hasonló eszközt használhattak a tagok kikérdezése közben. A hívekről vélhetően feljegyzések készültek, adataikat rögzítették és eltárolták, illetve többeket közülük meg is figyelhettek.

A Nemzeti Nyomozó Iroda személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top