Aktuális

Marton László felfüggesztését kérik a Színművészeti hallgatói

A Színház- és Filmművészeti Egyetem korábbi és jelenlegi hallgatói petíciót indítottak annak érdekében, hogy az egyetem felfüggessze Marton Lászlót arra az időre, amíg eldől, hogy a szexuális zaklatás vádja megállja-e a helyét.

Miután csütörtökön Sárosdi Lilla színésznő azt állította, hogy évekkel ezelőtt Marton László – a Vígszínház jelenlegi rendezője és a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára – zaklatta őt szexuálisan, a Színművészeti jelenlegi és volt hallgatói elkezdtek aláírásokat gyűjteni. 

Bár maga az egyetem a Marton-ügyről azt nyilatkozta csütörtök délután, hogy „amíg független hatóság nem állapít meg jogsértést, az egyetemnek nincs joga lépni az ügyben”, a hallgatók mozgolódni kezdtek, és petícióban fordulnak a rektorhoz és a kancellárhoz. Azt kérik, hogy „az intézmény vezetése mindaddig függessze fel Marton Lászlót minden, egyetemünkön viselt tisztsége és feladata alól, amíg szexuális zaklatási ügyében hitelt érdemlő módon be nem bizonyosodik bűnössége vagy ártatlansága” – vette észre a 444.hu.

A levelet Markó Róbert rendező tette ki a Facebookra, és azt írja, hogy egy óra alatt 114-en írták alá.

Címlap: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top