Aktuális

Végre Újpesten is fizethetünk a parkolásért!

A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán Budapest több kerületében is módosíthatja a parkolási rendet. Van, ahol megszűnnek fizetős parkolók, máshol viszont elképzelhető, hogy éppen ezt követően kell majd fizetni a parkolásért.

A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán több helyen módosíthatja a parkolási rendet. Hozzájárulhatnak egy újpesti parkolási várakozási övezet kialakításához, amit a helyi önkormányzat arra hivatkozva kért még júniusban, hogy a szomszédos XIII. kerületben szinte teljes egészében fizetőssé vált a parkolás, így nagyon sokan náluk parkolnak.

A Városligetnél viszont eltörölhetik a hétvégi fizetős parkolást. Sokan ugyanis fizetés helyett átparkoltak a szomszédos VI. és VII. kerületi utcákba, ami zavarja az ott lakókat. A XIV. kerületben más változás is várható: módosíthatják a parkolási rendet a kerületben elhelyezett új, a gépjárművek rendszámát is elkérő automaták miatt, kimondva, hogy ezeken a területeken nem kell a szélvédő mögé tenné a megváltott parkolójegyeket.

A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán dönthet arról is, hogy 2019 végéig 5,7 milliárd forintos állami támogatásból megvalósítja-e a 700 férőhelyes Hermina Garázs projektet a volt Vidám Park helyén. A többszintes létesítmény részben a felszínen, részben a felszín alatt helyezkedik majd el a terület Kacsóh Pongrác út felé eső végének azon zónájában, amelyet már a Vidám Park működésének utolsó éveiben is parkolónak használtak. 

Címlapi fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top