Aktuális

Börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost

Első fokon börtönbüntetésre ítélte vesztegetésért Galambos Lajost, Jakubinyi Róbertet és Gyarmati Györgyöt a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa.

Öt év börtönre ítélte csütörtökön első fokon a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa a Gyurcsány-kormány egykori Nemzetbiztonsági Hivatalának főigazgatóját, az ügy másodrendű vádlottját, Galambos Lajost. A vezérőrnagyot folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntette és államtitoksértés miatt marasztalták el, a börtön mellett nyolc évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, valamint 150 millió forint vagyonelkobzásra is ítélték – írja a Magyar Idők.

Az ügy elsőrendű vádlottját, Jakubinyi Róbertet, az Egymásért, Egy-másért Alapítvány kulcsfiguráját kétrendbeli folytatólagos vesztegetés miatt négy év börtönre ítélték, valamint öt évre eltiltották a közügyektől.

A hamradrendű vádlottat, az NBH egykori osztályvezetőjét, Gyarmati Györgyöt vesztegetés bűntette miatt három év börtönre ítélték, a közügyektől öt évre tiltották el, valamint 100 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Az ítélet nem jogerős. 

A minősített, tehát titkos ügy az Egymásért, Egy-másért Alapítványhoz kapcsolódik. Korábban a PestiSrácok Földesi-Szabó László vallomása alapján azt írta: az egykori közhasznú szervezet a legmagasabb rangú titkosszolgák kifizetőhelyeként működhetett évekig. Ennek az ötlete egy vallomás szerint Jakubinyi Róbert fejében fogant meg, de az alapítvánnyal összefüggő hálózat nem működhetett volna a polgári elhárítás akkori vezetőinek jóváhagyása és a nagypolitika tudta nélkül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top