Aktuális

Mocsokban, állatok között nevelték gyerekeiket a somogyi szülők

Nem tanították meg őket mosakodni, evőeszközzel enni, illetve a legkisebb gyermeket beszélni sem.

A vád szerint súlyosan elhanyagolta gyerekeit az a Somogy megyei pár, akiknek a Nagyatádi Járásbíróság tárgyalta az ügyét. Bűnösnek találták őket kiskorú veszélyeztetésének ügyében. Egyiküket egy év négy hónap, a másik vádlottat egy év hat hónap szabadságvesztésre ítélték, két év próbaidőre felfüggesztve. Szülői felügyeleti jogukat is megszüntették.

A nem jogerős döntés szerint a szegényes körülmények között élő pár annyira nem foglalkozott a gyerekekkel, hogy az veszélyeztette a fejlődésüket is. A Kaposvári Törvényszék arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy igazságügyi elmeorvosi szakértőt is kirendeltek.

Erre azért van szükség, mert a szülők egyáltalán nem mosdatták, fésülték gyerekeiket. A gyerekek haja csomókban ragadt össze, ezért le kellett vágni. A szülők a kiscsirkékkel együtt tartották őket a lakásban, az ágyneműtartóban pedig malacokat neveltek. Az udvar tele volt pelenkákkal, amiket a kutyák hordtak szét. Védőnőhöz, illetve gyermekorvoshoz nagyon ritkán mentek, betegségeiket nem kezeltették. Nem tanították meg őket mosakodni, evőeszközzel enni, illetve a legkisebb gyermeket beszélni sem.

 (Címlapi kép: NLCafé)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top