Aktuális

A CEU nem akar kitolt határidőket, mert az egyetem megfelel a kormány feltételeinek

Az egyetem szerint megfelelnek a magyar állam feltételeinek, ezért nincs értelme kitolni a határidőt, amit a kormány adott nekik.

A CEU teljes mértékben megfelel a magyar hatóságok és New York állam közötti megállapodásban meghatározott, az Egyesült Államokban végzett oktatási tevékenységről szóló követelményeknek – írja közleményében az egyetem.

A CEU szeptember 8-án egyetértési megállapodást írt alá a Bard College-dzsal, egy New York Állam Oktatási Minisztériumánál bejegyzett felsőoktatási intézménnyel. A megállapodás részletezi, hogy a CEU milyen oktatási tevékenységet fog folytatni New York államban.

Tüntetés a CEU mellett 2007. április 9-én (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Tüntetés a CEU mellett 2017. április 9-én (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Az egyetem ezért felszólítja a magyar kormányt, hogy írja alá a megállapodást, és küldje tovább a parlamentnek jóváhagyásra. A megfelelési határidő meghosszabbítása, amelyet az Országgyűlés kedden elfogadott, a CEU közleménye szerint feleslegesen teszi ki az egyetemet és a magyar tudományos közösséget még egy év jogbizonytalanságnak. (via Eduline)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top