Aktuális

Marad a nyomkövető a Dózsa György úti gázoló bokáján

Meghosszabbította a bíróság M. Richárd házi őrizetét, akit azzal gyanúsítanak, hogy halálos közlekedési balesetet okozott a Dózsa György úton.

Helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék a Budai Központi Kerületi Bíróság szeptemberi döntését, amely három hónappal meghosszabbította a halálos közlekedési baleset okozásával vádolt M. Richárd házi őrizetét. A másodfokú döntés alapján 2019 januárjáig biztos a bokáján marad a nyomkövető.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A Fővárosi Törvényszék közleményéből kiderül, hogy M. Richárdot a járművezetéstől sem a büntetőpontos eltiltás, sem pedig a vezetői jogosultságának a visszavonása nem tartotta vissza. A törvényszék szerint a vádiratból a közlekedési szabályokat éveken át megsértő gyanúsítotti magatartás rajzolódik ki, ezért a bíróság egyetértett az ügyésszel abban, hogy a bűnismétlés veszélye – megnyugtatóan – csak technikai nyomkövető eszközzel küszöbölhető ki.  

Mint ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, M. Richárd május 15-én okozott halálos balesetet a Dózsa György úton, amelyben két ember életét vesztette. M.Richárd kecskeméti maffiaper korábbi vádlottja volt; a baleset után anyagi kártérítést ajánlott fel a két áldozat családjának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top