Aktuális

Szexuális zaklatások: reagált Sárosdi Lilla férje, Schilling Árpád

Tegnap, Harvey Weinstein amerikai producer botránya kapcsán két magyar színésznő is elmondta, hogy szexuálisan zaklatták őket. Egyikük Sárosdi Lilla, aki 20 évvel ezelőtti zaklatási ügyét tárta a nyilvánosság elé.

Ahogy azt mi is megírtuk, tegnap a Harvey Weinstein-botrány kapcsán nyilvánosságra hozta 20 évvel ezelőtt zaklatási ügyét Sárosdi Lilla. A színésznő történetével arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a szexuális visszaélések korántsem csak Hollywood sajátjai. A Facebookon megosztott posztból kiderült, hogy a színésznőt egy próba után zaklatták.

Sárosdi Lilla leírta, hogy a próba alatt odaült mellé egy 40-50 év körüli férfi, a posztban név nélkül szereplő „nagyrendező” barátja, sztorizgatott, majd a próba végén elhívta magukkal a fiatal színésznőt is. Egy fehér BMW-be ültek be hárman, majd röviddel azután, hogy elindultak, Sárosdi Lilla azt vette észre, hogy a rendező letolt sliccel térdel előtte, „pici löttyedt hímtagja limbál a szemem előtt. “Puszild meg!” – hallom az instrukciót” – írta a színésznő.

Az ügyben megszólalt Sárosdi Lilla férje, Schilling Árpád is, aki elmondta, szégyelli magát mindazért, amit férfitársai követtek el a múltban és a jelenben. Hozzátette, habár ismerte a történetet, sosem biztatta feleségét, hogy nyilvánossá tegye az ügyét. „Egyrészt mert tudtam, hogy ez rendkívüli megterhelés lesz számára, másrészt, mert nem tudja majd bizonyítani, amit ténylegesen átélt” – idézte Schilling posztját a hvg.hu.

Schilling úgy látja, a művészvilág rendszeresen visszaél a hatalmával, igaz, nem mindenki él a megfélemlítés eszközeivel. Facebook-posztjában elmesélt egy történetet is, amiből kiderült, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után több színházigazgatótól kapott felkérést arra, hogy legyen a házi rendezője. Egyikük úgy próbálta őt rábírni arra, hogy írja alá a szerződést, hogy megmutatta a frissen felújított színház öltözőibe vásárolt pihenőágyakat: „íme, az ágyak, itt lehet majd baszni a színésznőket”.

Schilling szerint felesége ma már nem ülne be abba a bizonyos autóba, „ha meg egy hímtagot mutatnának neki, amivel nincsen dolga, egyszerűen tőből leszakítaná. Gondolkodás nélkül, azt hiszem!” Bejegyzését azzal zárta, hogy szerinte a szereposztó díványnak rég a múzeumban a helye, „vagy még jobb, ha egyszerűen felaprítjuk, elégetjük”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top