Aktuális

Ez történik ma, Rudolf Péter szülinapján

Budapesten vasárnap reggel 06:59-kor kel fel a Nap, és 18:02-kor nyugszik. Rudolf Péter szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. X. 15.

Ezen a napon:

1750-ben megindul a menetrendszerű postakocsijárat Bécs és Buda között. A kétnapos utat 15 forintért, azaz két borjú áráért tehette meg az utas. 1944-ben sikertelen kiugrási kísérlet a második világháborúból. A Rádióban beolvassák Horthy Miklós kormányzó proklamációját a fegyverszünetről. Otto Skorzeny SS-különítménye elrabolja ifjabb Horthy Miklóst. Német csapatok megszállják a budapesti hidakat, a nyilasok elfoglalják a Rádiót. Szálasi Ferenc és az általa vezetett Nyilaskeresztes Párt – Hungarista Mozgalom átveszi a hatalmat Budapesten, Vörös János vezérkari főnök parancsot ad a harc folytatására. 1959-ben Rudolf Péter szülinapja. 1989-ben a román hatóságok Tőkés László temesvári református lelkészt eltávolítják gyülekezete éléről. 2006-ban az olaszliszkai lincselésnek áldozatul esik Szögi Lajos tiszavasvári tanár.

Rudolf Péter

Rudolf Péter

A nap mottója:

Hihetetlen, hogy milyen nehéz elfogadnunk nyomorúságos helyzetünket. Minden helyzetben az a túlélés kulcsa, hogy rájössz: benne vagy.

Mohamedou Ould Slahi

Névnap:

Október tizenötödike Teréz, Aranka, Aurélia, Auróra, Berény, Dominik, Hedda, Hédi, Hedvig, Rella, Relli, Rézi, Tegza, Tekla, Tereza, Teréza, Terézia, Teri, Terka, Tessza, Vilma napja.               

Október tizenötödikén született:

P.G. Wodehouse író, Sarah Ferguson yorki hercegné és Rudolf Péter színész.

Időjárás:

Többnyire gyengén felhős idő várható sok napsütéssel, de lehetnek helyek, ahol az éjszaka képződött köd csak lassan oszlik fel. Csapadék nem lesz. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top