Aktuális

Egymást akarták kimenteni a Balatonból, végül mindkét pecás megfulladt

Két horgász fulladt a Balatonba Balatonedericsnél, miután az egyik pecás a vízbe esett, a társa, egy hetven éves orvos, pedig vélhetően megpróbálta őt kimenteni.

Társával együtt indult horgászni O. István. A férfi társa valószínűleg kizuhant a csónakból, mire az idős orvos megpróbálhatta kimenteni a vízből bajba jutott ismerősét, azonban végül mindketten a Balatonba vesztek.

Pontosan senki sem látta, hogy mi történt a pecásokkal, de vélhetően a Blikkben csak G.-ként hivatkozott férfi valahogyan megbillent, István pedig segíteni akart. Ezt abból következtették ki, hogy a 70 éves orvos kabátját és cipőjét később a csónakban találták meg. A lap azt írja, hogy a doktor hosszú évek óta tagja a helyi horgászegyletnek is, míg G. tavaly lett tag. Eredetileg mindketten Nógrádban éltek, előző évben vették a balatoni nyaralót. Egy utcabeli szerint szerdán már haza is mentek volna, de olyan jó volt a fogás, hogy még egy napot maradtak.

A vízimentők először G. holttestét találták meg, Istvánét pedig másnap emelték ki. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője közölte, hogy egyelőre nem tudni pontosan, hogy mi történt a két pecással.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top