Aktuális

Ez történik ma, Luciano Pavarotti szülinapján

Budapesten csütörtökön reggel 06:56-kor kel fel a Nap, és 18:05-kor nyugszik. Luciano Pavarotti születésnapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. X. 12.

Ezen a napon:

1492-ben Kolumbusz Kristóf kiköt a Bahama-szigeteken, a mai San Salvadoron: „felfedezi Amerikát”. 1902-ben a magyar labdarúgó-válogatott lejátssza első hivatalos mérkőzését Bécsben, mely a „sógorok” 5:0-s győzelmével végződik. A magyar csapat balösszekötője Hajós Alfréd, a kétszeres olimpiai bajnok úszó. 1935-ben Luciano Pavarotti születésnapja. 2003-ban Michael Schumacher hatodik világbajnoki címe a Formula–1-ben.

A nap mottója:

Csináld, és fogadd el a végén, amire méltó vagy. Ha olimpiai bajnoki címre vagy méltó, azt fogadd el, ha arra, hogy elveszíts mindent, akkor meg azt.

Kőbán Rita

Névnap:

Október tizenkettedike Miksa, Edvin, Edvina, Maximilián, Misa, Pilár, Rezső, Szeráf, Szerafin, Szerafina, Tirzusz napja.

Október tizenkettedikén született:

Luciano Pavarotti operaénekes

Időjárás:

Gyengén vagy változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A nyugati, délnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 21 fok körül alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top