Aktuális

Szabadon engedték a londoni gázolót

A Scotland Yard megerősítette, hogy baleset történt, nem pedig terrorcselekmény. A gépkocsi vezetője szabadlábon védekezhet.

Elengedték a szombati londoni gázolásos balesetet okozó sofőrt. A Scotland Yard vasárnap bejelentette, hogy elengedték a gépkocsi 47 éves vezetőjét, de a vizsgálat folytatódik ellene. A londoni gázolásos tömegbaleset okozója szabadlábon védekezhet.

A londoni rendőrség megerősítette, hogy a Természettudományi Múzeum melletti incidens nem terrorcselekmény, hanem egyértelműen közlekedési baleset volt.

A kórházba vitt kilenc sérült között volt a balesetet okozó fekete Toyota Prius sofőrje is. A gázolásban tizenegyen sérültek meg, de senki sem súlyosan. A kórházba került sérültek többségét vasárnapra már hazaengedték.


A baleset szombaton késő délután, London egyik leglátogatottabb turistacélpontjánál, a South Kensington kerület múzeumi negyedében történt, ahol a Toyota fordulás közben felhajtott a gyalogosokkal zsúfolt járdára, miközben két másik járművel is ütközött. A kocsi vezetőjét járókelők a földre teperték, majd átadták a környéket pillanatok alatt ellepő fegyveres rendőri egységeknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top