Aktuális

Megtalálták a brutálisan meggyilkolt svéd újságírónő fejét

Kim Wallnak augusztus 10-én veszett nyoma, röviddel azután, hogy felszállt a dán polihisztor, Peter Madsen saját kezűleg épített tengeralattjárójára.

Két hónappal azután, hogy nyoma veszett egy dán feltaláló, Peter Madsen tengeralattjáróján, és több mint egy hónappal azt követően, hogy Koppenhágában megtalálták a megcsonkított holttestét, a dán hatóságok rábukkantak a szabadúszó svéd riporter, Kim Wall fejére. A levágott testrészt egy zacskóban találták meg a dán rendőrök – írja a BBC.

A tudósítás kitért arra is, hogy a zacskóban a fej mellett két lábat is találtak a rendőrök, és hogy egy további zacskóból előkerültek a brutálisan meggyilkolt újságíró ruhái is. A milliomos Madsen továbbra is tagadja a gyilkosságot, noha az elmúlt két hónapban többször is ellentmondásba keveredett a vallomásai során.

Közvetlenül a riporternő eltűnése után Madsen még azt vallotta, hogy élve tette partra Wallt, ám ezt a vallomását a letartóztatása estéjén megváltoztatta: akkor azt mondta, Kim Wall egy balesetben meghalt a tengeralattjáró fedélzetén, testét pedig a tengerbe temette.

Jens Moller, az ügyben eljáró nyomozó a sajtónak elmondta, a testrészeket tartalmazó zsákot Koppenhágától nem messze találták meg a búvárok. Hozzátette, a zsákban különböző fémdarabokat is találtak, amelyeket minden valószínűség szerint azért tett a testrészek mellé a gyilkos, hogy a zsák a tenger mélyén maradjon a tartalmával együtt.

A hatóságok csak a fogsor alapján tudták azonosítani a koponyát, amelyről egyértelműen kiderült, hogy Kim Wallé.

Olvass még többet Kim Wallról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top