Aktuális

Gyanús csomagot találtak az avasi lakótelepen – frissítve

Gyanús port találtak egy küldeményben Miskolcon, az avasi lakótelepen. Ki kellett üríteni emiatt az egyik emeletes házat.

A miskolci avasi lakótelep egyik tízemeletes házához, a Mednyánszky utca 7. szám alá érkezett ki pénteken délután a rendőrség és a katasztrófavédelem. Az esetről az Észak-Magyarország helyi lap számolt be, az újság értesülése szerint egy gyanús porral teli küldeményt találtak a házban, ezért az épületet ki kellett üríteni. Délután kettő óra körül megjelent posztjukban azt írták, hogy a hatóságok még vizsgálják a házat, az épületből kihívott 36 lakos várja a fejleményeket. 

Frissítés: vaklárma volt

A boon.hu később azt írta, hogy kiérkezett a helyszínre a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laboratóriuma és egy keresőkutyát is bevetettek a vizsgálatra.

Ekkor derült ki, hogy csupán vaklárma volt a riasztás, mert a levélben egy Kínából, postai úton rendelt karkötő volt. A riadalmat az okozta, hogy – feltehetően a szokásos törést, rongálódást megakadályozó anyag miatt – mint mondták – fura tapintása volt a küldeménynek.

Címlapi kép: MTI Fotó/Vajda János

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top