Aktuális

Ezért fognak a magyar nők kevesebb nyugdíjat kapni

Miután a nők alacsonyabb fizetésért dolgozhatnak ugyanannyit, mint a férfiak, a nyugdíjuk is kevesebb lesz. Üvegplafon időseknek.

Sokkal kevesebb nyugdíjra számíthatnak a nők, mint a férfiak – hivatkozik az Oszágos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság statisztikáira az Azenpenzem.hu portál.

Már ma is igazságtalan a nyugdíjrendszer, ugyanis majdnem 30 ezer forinttal, átlagosan 22 százalékkal kapnak kevesebb nyugdíjat a nők, mint a férfiak. A cikk szerint ez még jó darabig így lesz, hiszen a nők fizetése jelentős elmaradást mutat a férfiakéhoz képest, ami a jövőbeli nyugdíjakra is hat.

A legrosszabb azoknak a nőknek a helyzete, akik 1925. és 1929. között születtek, ők ugyanis 29 százalékkal, 37 ezer forinttal kapnak kevesebb nyugdíjat a férfiaknál. De a legfiatalabb öregségi nyugdíjasoknál is (az 1950. és 1954. között születettek) is 15 százalékos, 19 ezer forint a női nyugdíjak lemaradása – írja az Azénpénzem.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top