Aktuális

Lecsukatta magát, mert meleg helyen akarta tölteni a szülinapját

Az autista fiatal hosszú évek óta az utcán él, ám most elhatározta, a 24. születésnapját nem a híd alatt és még csak nem is egy kapualjban fogja tölteni. Önként vonult a rácsok mögé.

Egy nappal a 24. születésnapja előtt Bradley Grimes, aki évek óta az utcán tengeti a mindennapjait, vett egy nagy levegőt, és besétált a middlesbrough-i bíróságra. Tette mindezt azért, mert elhatározta, hogy közelgő születésnapját ezúttal nem az utcán, hanem egy meleg helyen ünnepli majd. Egy olyan helyen, ahol enni is kap. A börtönben.

Bradley, aki egy őt jól ismerő szociális munkás és háromzsáknyi ingóság társaságában érkezett meg a bíróságra, autisztikus spektrumzavarral született, ráadásul egy jóindulatú, ugyanakkor kezeletlen agydaganat miatt rendszeresen rohamoktól szenved. Aisha Wadoodi, az autista fiú védője a bíróságon elmondta, Bradley egy korábbi felfüggesztett büntetését szeretné mégis letölteni.

„Bradley esete igazán szomorú: ha teljesül a kívánsága, a születésnapján a börtönben ébred majd, ahol legalább lesz tető a feje felett, és enni is adnak neki” – mondta később Wadoodi, aki leginkább azt sajnálja, hogy a rászoruló fiú gyakorlatilag keresztülesett a rendszeren. „Gyakorlatilag az első perctől kezdve az állam gondoskodott róla, de most nincs senki, akinek hiányozna, vagy akire számíthatna.”

Az autista Bradley ügyében eljáró bíró október 9-ére tűzte ki a fiú felfüggesztett börtönbüntetésének az újratárgyalását. Addig is, hogy teljesítse a szülinapjára vonatkozó kívánságát, őrizetbe vetette, így gondoskodott arról, hogy Bradley valóban egy meleg helyen ünnepelhesse a 24. szülinapját.

Olvass még többet az autizmusról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top