Aktuális

Próbáltál már más arcáról levenni egy hajszálat, amiről kiderült, hogy szőr?

Irtó kínos tud lenni, amikor meghúzod, és kiderül, hogy nem, az nem jön le, mert oda van nőve…

Bevallom, nem nagyon értettem gyerekként, amikor a nagymamám vette a kis tükrét, és egy szemöldökcsipesszel nekiállt kihúzkodni az állán növő vaskos szőrszálakat. Azt hittem, hogy ez valami egészen egyedi dolog, ami senki másnál nem fordul elő, csak nála. Nem tartottam cseppet sem undorítónak, csak különlegesnek, de ez valószínűleg összefügg azzal, hogy rajongtam érte.

A legjobb barátnőmnek makulátlan a bőre, úgyhogy soha nem kellett sem kozmetikushoz, sem bőrgyógyászhoz mennie. Amikor a második gyereke született, és a kórházi ágyon feküdt, akkor észrevettem, hogy az állán két ronda nagy fekete szőrszál van. Kérdeztem, hogy adjak-e egy szemöldökcsipeszt, de határozottan megrázta a fejét. Azt válaszolta, hogy a férje szokta kitépni onnan, a fogaival. Ettől kicsit felfordult a gyomrom…

Aztán teltek múltak az évek, és láttam, hogy másokon is vannak olyan szőrszálak, amelyek megmagyarázhatatlan helyeken bújnak ki. Először csak az időseken vettem észre, aztán rájöttem, hogy nem korfüggő, 30 felett gyakorlatilag mindenkinek van ilyen. Főleg az arcunkon. És nincs annál kínosabb, mint amikor valaki kedvesen odanyúl, hogy leemelje az odahullott szempillát vagy szöszt, és kiderül, hogy nem jön, mivel stabilan ott lakik.

A barátnőmmel álltunk a buszmegállóban, és hirtelen úgy esett a fény, hogy megláttam az arcán egy fekete szőrszálat. Gondoltam, egy hajszál és odanyúltam, hogy levegyem. De nem jött, csak a bőrével együtt én pedig nagyon szégyelltem magam, mert egy nagy fekete szőr volt. Egy nagy röhögéssel elintézhettük volna, de inkább soha nem beszéltünk róla.

Azt hiszem, hogy minden nő életében eljön az a pillanat, amikor rájön, hogy van banyaszőre. Egyszer csak ott terem, és onnantól kezdve újra és újra nő. Nem ciki vagy szégyen, van, és kész. Egy szemöldökcsipesszel egy másodperc alatt eltüntethető, aztán annyi. A pasiknak meg a fülükön nőnek nem odaillő szőrszálak, sőt sokaknak a fülükből is. Az sokkal gázabb, főleg, ha nem ápolják, nem nyírják, akkor egészen elburjánzik. Vagy vannak férfiak, akiknek az orruk hegyén vannak komoly, jól látható szőrszálak. Szóval, ehhez képest némi banyaszőr igazán nem a világ!

A kolléganőm odanyúlt a szemem felé, hogy egy szöszt levegyen rólam, és meg is fogta, de nem mozdult. Mondtam, hogy ne rángassa, mert úgysem jön ki, és minden reggel, ha éppen olyan szögben esik a fény, akkor elhatározom, hogy kitépem vagy levágom, aztán elfejtem. Ez egy baromi vékony, fehér kis szál, szőrnek nem is nevezném, de, hogy miért nőtt a szemem alá, azt nem tudom megmondani. Viszont igyekszem reggelente nem kispirálozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top