Aktuális

Feketén dolgozott a plasztikai sebész Somogyban

Saját zsebre, engedély nélkül végzett plasztikai beavatkozásokat egy orvos egy Somogy megyei magánklinikán.

Csődbűncselekménnyel gyanúsítják egy korábban jól működő, Somogy megyei plasztikai sebészet orvosát, aki azután is praktizált, hogy visszavonták a kórházat üzemeltető cég engedélyét. A vád szerint a klinika idővel fizetésképtelenné vált, és felszámolás alá került, viszont az intézmény korábbi eredményeire tekintettel a felszámoló engedélyt adott arra, hogy az intézmény a felszámolási eljárás alatt, a beavatkozások és a bevételek folyamatos ellenőrzése mellett tovább működhessen.

A klinika megmentésére tett lépések nem vezettek eredményre, a felszámoló felfüggesztette a klinika működését, a tisztiorvosi szolgálat pedig visszavonta a kórházat üzemeltető cég engedélyét. Viszont a kórház plasztikai sebésze nem hagyta abba a munkát, három hónapon át praktizált felszámolói és érvényes tisztiorvosi engedély nélkül. A gyanú szerint az orvos engedélyek nélkül 111 emberen végzett szépészeti beavatkozásokat a Somogy megyei magánklinikán.

Az illegálisan szerzett bevétellel nem számolt el a felszámolónál, így az intézmény hitelezői elestek attól, hogy követeléseik a befolyt összeg erejéig megtérüljenek.

A vádemelésről a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség dönt majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top