Aktuális

Ezek a gimnáziumok az ország legjobbjai

Ismét összeállt a rangsor az ország száz legjobb középiskolájából. Az első tíz közé csak két vidéki gimnázium jutott.

A héten jelenik meg a HVG szokásos éves kiadványa, amelyben az ország legjobb középiskoláit rangsorolják. A százas listából most kihoztak egy kis ízelítőt, ennek alapján elmondható, hogy a dobogón nem igazán történt sok változás. Az első helyen továbbra is a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium áll, amely két – a matematikai kompetenciamérés és a matematikaérettségi eredménye alapján összeállított – alrangsorban is az élen végzett.  A második és a harmadik hely tavalyi birtokosai idén helyet cseréltek: a második helyre az Eötvös József Gimnázium, a harmadikra pedig az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium került.

A vidéki intézmények közül idén a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium jutott a legmagasabbra, a rangsor 9. helyére, holott tavaly ez a gimi a negyedik helyen végzett. Idán a debreceni Fazekas lett a tizedik legjobb középiskola, a veszprémi Lovassy-gimnázium pedig a tizenegyedik.

A készítők az idei rangsor összeállításakor is olyan szempontokat igyekeztek figyelembe venni, amelyek az iskolák többségére alkalmazhatók, azonos elven kialakíthatók és jellemzők. Ilyen volt például a 10. évfolyamosok kötelező és egységes, 2016-os országos kompetenciamérésének eredménye.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top