Aktuális

Felvétel készült a férfiról, aki lesavazhatta az egyik BKV-busz ülését

Egy ismeretlen tettes augusztus végén maró anyagot öntött az egyik BKV-busz ülésére, ezzel égési sérüléseket okozott egy utasnak. A feltételezhető elkövetőről a busz biztonsági kamerája felvételt készített.

A budaörsi rendőrök ismeretlen tettes azonosításához kérik az állampolgárok segítségét. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást az elkövető ellen.

Az ismeretlen férfi augusztus 21-én 20 óra 21 perc és 20 óra 37 perc között egy Budaörs irányából Budapest felé menetrend szerint közlekedő autóbusz egyik ülésére feltételezhetően maró anyagot öntött. Az ülésen ezt követően egy férfi helyet foglalt, aki a vegyülettől égési sérüléseket szenvedett.

A feltételezhető elkövetőről a BKV biztonsági kamerája felvételt készített, ennek alapján elmondható, hogy akit keres a rendőrség, az egy 17–21 év közötti, átlagos testalkatú, körülbelül 165-175 cm magas, rövid, sötét hajú férfi. Az elkövetés idején fekete, rövid ujjú pólót, kék térdnadrágot és fekete, Adidas feliratú hátizsákot és fekete-fehér sportcipőt viselt.   

Nem ez volt az egyetlen savas eset

Rövid időn belül több hasonló savas támadást is elkövettek Budapesten. Az egyelőre nem világos, hogy a különböző BKV-járatok üléseinek maró anyaggal való lelocsolása egy emberhez köthető-e, vagy több tettesről van szó. Augusztus 15-én például egy nő szerzett égési sérüléseket, amikor az Örs vezér terétől az Árpádföld irányába közlekedő 31-es jelzésű járaton helyet foglalt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top