Aktuális

Félbeszakadt a temetés, mert kevés volt a föld az elhantoláshoz

Amikor elkezdték betemetni a koporsót, akor derült ki, hogy a kiásott föld nagy része eltűnt a sírgödör mellől.

Többórás várakozás után sikerült csak befejezni egy temetést a kunszentmiklósi temetőben a napokban – számolt be a Bors. A napilappal az elhunyt férje osztotta meg az abszurd történetet. Nédó Károly elmondta, felesége sírgödrét a temetést megelőző nap ásatták ki, és a földkupacot mellette hagyták. Másnap, amikor a szertartáson a koporsót leengedték a gödörbe, derült ki, hogy méltó eltemetéséhez kevés lesz a föld. A gödör csak háromnegyedig telt meg, a koporsó pedig kilátszott a földből.

A gyászolók felháborodtak a történteket látva, de végül a többségük – még a pap és a kántor is – hazaindult még azelőtt, hogy be tudták volna fejezni a szertartást. Végül, több mint 6 órával később a jegyző szállíttatta a sírhoz a hiányzó földet, s így tudták befejezni a temetést.

A szertartásért 220 ezer forintot fizetett a temetkezési vállakozónak az özvegy. A férfi állítólag azt mondta, azért vitetett el a földből, hogy az „ne legyen útban”. A gyászoló család szerint azonban nem ez történt, hanem a temető egy lapos részét töltötték fel vele. Az özvegy most azt szeretné, ha a vállalkozó visszafizetné a jogtalanul elkért költségeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top