Aktuális

Gázpalackkal robbantották volna fel a vereckei honfoglalási emlékművet

Őrizetbe vettek egy bűnbandát Kárpátalján, amelynek tagjai a vereckei honfoglalási emlékmű felrobbantására készültek. Állítólag felbérelték őket.

Lefüleltek egy bűnbandát Kárpátalján, amely a vereckei honfoglalási emlékmű felrobbantására készült. Az MTI híre szerint a Cserkaszi megyei lakosokból álló csoportnak a robbantást „sürgősen végre kellett volna hajtania, az utóbbi időben ugyanis kiéleződött az ukrán–magyar viszony”.

A Kárpátalja megyében, a Vereckei-hágón található emlékmű elleni terrorcselekménynek „tűzre öntött olajként” kellett volna szolgálnia – idézte a belügyminiszter Facebook-bejegyzését az Unian hírügynökség.

A jelentés szerint a csoport tagjait a határ közelében vették őrizetbe. Elfogásukkor gázpalackhoz erősített, detonátorként üzemelő robbanószerkezetet és RGD-5 típusú kézigránátokat találtak náluk.

A nyomozás kiderítette, hogy a bűnbanda más bűncselekmények elkövetésében is részt vett. Az ügyben folytatódik a nyomozás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top