Aktuális

Új nyomozás indult a győri szökött rab ügyében

Úgy tűnik, egy börtönőrnek is hathatós szerep jutott abban, hogy kereket tudott oldani egy elítélt bűnöző a győri bíróság épületéből.

Nyomozást indított a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Osztálya szolgálatban kötelességszegés bűntette miatt, amiből arra következtetett a Kisalföld, hogy egy börtönőr is nyakig benne lehetett a győri rab szökésében.

Valóban kérdéseket vet fel, hogy hogyan tudta mindkét kezét kiszabadítani a bilincsből a győri bíróság épületéből megszökő elítélt, illetve honnan lettek új ruhái még a szökés alatt.

A hatóságok már a szökés után azt kommunikálták, hogy hibázhatott az egyik munkatársuk, viszont eddig nem volt nyilvánvaló, hogy a hibázás szándékos lett volna. Korábban felmerült az is, hogy az elítélt a Facebookon szervezhette szökését.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a 33 éves Z. Krisztián szeptember 12-én szökött meg a Győri Járásbíróságról, és 7 napig sikeresen rejtőzködött a rendőrség elől.

A férfi erőszakos bűncselekmények miatt jogerős büntetését töltötte a megyei bv-intézetben, és tanúként hallgatták meg a járásbíróságon. A tárgyalás után Z. Krisztián a bíróság udvarán vezetőszáron és bilincsben állt az őt kísérő börtönőrrel együtt, amikor mindkét kezét kihúzta a bilincsből, és elszaladt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top