Aktuális

Ez történik ma, Marcello Mastroianni szülinapján

Budapesten csütörtökön reggel 06:40-kor kel fel a Nap, és 18:31-kor nyugszik. Marcello Mastroianni születésnapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. IX. 28.

Ezen a napon:

1630-ban Bethlen Istvánt erdélyi fejedelemmé választják. 1787-ban megszületik az Amerikai Egyesült Államok alkotmánya. 1924-ben Marcello Mastroianni születésnapja. 1994-ben a Balti-tengeren elsüllyed az Estonia nevű észt utasszállító komp, a halottak száma 900 fölött van.

A nap mottója:

A vendéglátásban nemcsak az fontos, hogy jókat egyenek nálam – ez alapfeltétel –, hanem az is, hogy otthon érezzék magukat, sok mosolyt, törődést, odafigyelést és megbecsülést kapjanak. Nem fogadhatja a vendéget rosszkedvű tulajdonos, morcos pincér, haragos szakács és nekikeseredett séf. A mi szakmánkban a közvetlenség, a jókedv, némi vagányság és az udvariasság fél siker.

Gianni Annoni

Névnap:

Szeptember huszonnyolcadika Vencel, Bernárd, Bernát, Isméria, Jusztina, Jusztínia, Pelbárt,  Salvador, Tárkány és Velek napja.

Szeptember huszonnyolcadikán született:

Tompa Mihály költő, Marcello Mastroianni színész, Benedek Miklós színész, Sylvia Kristel színésznő és Gwyneth Paltrow színésznő.

Időjárás:

Változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható. Az ország döntő részén nem valószínű csapadék, de a nyugati, délnyugati határvidéken helyenként zápor még előfordulhat. A keleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top