Aktuális

Lezuhant egy helikopter Pest megyében

Mentőhelikopter okozott balesetet hétfő este a Pest megyei Őrbottyánban.

 

A gép éppen egy közlekedési baleset sérültjével szállt volna fel Őrbottyán területén, de rotorja egy nagyfeszültségű elektromos vezetékbe akadt. A helikopter a földre zuhant, a leszakadó vezeték pedig egy közelben bámészkodó embert talált el. A borsonline szerint a leszakadó vezeték halálos sérülést okozott.

Vác Online szerint

hétfő este hat körül gázoltak el egy gyalogost

az őrbottyáni főutcán. A sebesültért mentőhelikopter érkezett, amely felszállás közben elvágott egy 20 kV-os légvezetéket, amely eltalált egy alatta tartózkodó nőt. Bár áramütés nem érte őt, a lezuhanó vezeték okozta sérülések miatt kórházba szállították. A rendőrség a helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárta.

A rendőrség tájékoztatása szerint

a leszakadó elektromos kábel

egy közelben tartózkodó 63 éves nőnek okozott sérülést. A helikopter, miután a rotor a kábelt elvágta, a felszállást megszakította, a helyszínen maradt. Az ebben a légijárműben szállítani kívánt sérültet, valamint a sérült hölgyet a mentőszolgálat kórházba vitte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top