Aktuális

Megfagyott az udvaron a 81 éves férfi

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kell bíróság elé állnia annak a 43 éves nőnek, aki nem gondoskodott apósáról megfelelően, ezért az idős férfi megfagyott.

Hamarosan bíróság elé kerül az a 43 éves lábatlani nő, akinek gondjaira bízott apósa kihűlés következtében meghalt. A vád szerint a nő és élettársa közösen látták el a 81 éves, mentálisan és egészségileg is leépült férfi gondozását, aki velük egy háztartásban élt.

A végzetes januári napon a nő reggel ért haza a munkából, ekkor élettársa már dolgozott, apósa ébren volt. Miután az asszony megreggelizett, lefeküdt aludni, viszont az ajtót nem zárta be, pedig korábban is volt példa arra, hogy az idős férfi alulöltözötten ment ki a hidegbe.

Lábatlanon történt a tragédia 2016 januárjában

 

Így történt ez akkor is: az idős férfi a délelőtti órákban – amíg az asszony aludt – a házból egy pulóverben kiment, elesett, és visszamenni már nem tudott. Kint fagypont alatti hőmérséklet volt, ezért a 81 éves férfi  a testfelszín 30%-át érintő fagyási sérülést, szövetelhalást szenvedett el. A hóban fekvő férfit a munkából hazaérkező fia vette észre, és egyből értesítette a mentőket, akik a kihűlt idős embert kórházba szállították, ahol ő pár nappal később elhunyt.

Az Ügyészség tájékoztatása szerint asszony által elkövetett bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, a büntetőjogi felelősségről a Tatabányai Törvényszék dönt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top