Aktuális

Ez történik ma, Rékasi Károly szülinapján

Budapesten hétfőn reggel 06:32-kor kel fel a Nap és 18:39-kor nyugszik. Rékasi Károly szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. IX. 25.

Ezen a napon:

1926-ban Henry Ford bevezeti a napi 8 órás és heti ötnapos munkaidőt. 1931-ben Budapesten, a Royal moziban levetítik az első magyar hangosfilmet, A kék bálványt. 1956-ban üzembe lép az első transzatlanti telefonkábel. 1962-ben Rékasi Károly szülinapja. 1992-ben átadják a forgalomnak a Rajna–Majna–Duna-csatornát, amely a világ leghosszabb belvízi útja.

Fotó: facebook.com/rekasi.karoly.hivatalos

Fotó: facebook.com/rekasi.karoly.hivatalos

 

A nap mottója:

Én nem aggódom a maga jó híre miatt. (…) A saját jó hírem aggaszt.

Sarah MacLean

Névnap:

Szeptember huszonötödike Eufrozina, Kende, Cézár, Klió, Kund, Miklós, Nikolasz, Nikolett, Nikoletta, Solymár és Sólyom napja.  

Szeptember huszonötödikén született:

Michael Douglas színész, Mark Hamill színész, Heather Locklear színésznő, Rékasi Károly színész és Catherine-Zeta Jones színésznő

Időjárás:

Erősen felhős vagy borult lesz általában az ég, némi napsütés keleten lehet. Több helyen várható eső, zápor, északkeleten a legkisebb eséllyel. Az északkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top