Aktuális

Ez történik ma, Julio Iglesias szülinapján

Budapesten szombat reggel 06:30-kor kel fel a Nap és 18:41-kor nyugszik. Julio Iglesias szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2017. IX. 23.

Ezen a napon:

1889-ben Fudzsiró Jamagucsi megalapította a Nintendót. 1943-ban Julio Iglesias szülinapja. 1951-ben Rákosi Mátyás utasítására felrobbantották a Városliget szélén álló Regnum Marianum-templomot. 1983-ban felhívás született: „Épüljön fel az új Nemzeti Színház!”

Julio Iglesias

A nap mottója:

Természetesen nem a fény hibája, hogy szutykosnak látjuk magunkat, a fény csak láthatóvá teszi a valóságot. S ilyenkor nem az a megoldás, hogy visszamegyek a sötétbe, hogy ne lássam a koszos kezemet, hanem az, hogy vizet keresek, és szépen megmosakszom.

Böjte Csaba

Névnap:  

Szeptember huszonharmadika Tekla, Ila, Ildikó, Ilona, Ilonka, Ilus, Krizosztom, Lina, Líviusz, Őszike és Telma napja.     

Szeptember huszonharmadikán született:

Richter Gedeon, a modern hazai gyógyszeripar megteremtője, Mickey Rourke színész, Ray Charles zenész, Romy Schneider színésznő, Julio Iglesias zenész.

Időjárás:

Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, de délelőtt az északkeleti tájak kivételével még lehetnek kevésbé felhős időszakok. A nap folyamán északkelet felől nyugat, délnyugat felé egyre több helyen lehet eső, zápor. Legnagyobb eséllyel az Észak-Alföldön, legkisebb valószínűséggel a Dél-Dunántúlon alakul ki csapadék. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top