Aktuális

Ez történik ma, Mészáros Márta szülinapján

Budapesten kedden reggel 06:24-kor kel fel a Nap és 18:51-kor nyugszik. Mészáros Márta szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. IX. 19.

Ezen a napon:

1783-ban Montgolfier forrólevegős léggömbje XVI. Lajos francia király jelenlétében felszáll a versailles-i kastély parkjában. A kosárban egy tyúk, egy kacsa és és juh kelt útra, mert ember repülését a király nem engedélyezte. A léggömb 8 perc alatt két kilométert repült. 1931-ben Mészáros Márta születésnapja. 1938-ban a müncheni konferencia napja. Chamberlain, Daladier, Hitler és Mussolini felszólítja Magyarország és Csehszlovákia kormányát, hogy kezdjenek tárgyalásokat a magyarlakta területek sorsának rendezéséről. 1991-ben megtalálták Ötzit, a több ezer éves, mumifikálódott similauni férfit, az Alpok Ötz-völgyi gleccserében, Ausztria és Dél-Tirol határán (jelenleg a Bozeni Városi Múzeumban őrzik).  

Budapest, 2015. november 11.
Mészáros Márta filmrendező Aurora Borealis – Északi fény című filmjének forgatásán a VIII. kerületben 2015. november 9-én.
MTI Fotó: Kallos Bea

A nap mottója:

Ha az ember abszurd eredményekre jut, akkor nem tudós, hanem filozófus.

Orson Scott Card

Névnap:

Szeptember tizenkilencedike Vilhelmina, Dorián, Emília, Jónás,  Mária, Sebő, Szabolcs, Tivadar, Tódor, Vilhelma és Vilma napja.  

Szeptember tizenkilencedikén született:

Ferdinand Porsche mérnök, Mészáros Márta filmrendező és Jeremy Irons színész

Időjárás:

Az ország nagy részén túlnyomóan borult időre számíthatunk, de a Tiszántúlon szakadozottabb lesz a felhőzet, ott némi napsütés is lehet. Kezdetben főként a Dunántúlon és északon lesz eső, zápor, majd délután már keleten is többfelé alakul ki zápor, zivatar. A Dunántúl nyugati felén jelentős mennyiségű csapadék várható. Megélénkül, helyenként meg is erősödik az északi, északkeleti szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 19 fok között alakul, de a Tiszántúlon még 20, 24 fok is lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top