Aktuális

100 ezer eurónyi bankjegy dugított el vécéket

Svájcban történt a különös eset, a hatóságok vizsgálják az ügyet.

Mintegy 100 ezer eurónyi (31 millió forint) nagy címletű bankjegy dugította el egy genfi bank és három közeli étterem vécéit májusban. A szokatlan ügyről a Tribune de Geneve újság számolt be először, a lap szerint az első dugulás Genf pénzügyi negyedében, az UBS bank páncéltermében történt. Az öszevagdosott bankjegyek miatt pár nappal később három közeli étterem vécéje is eltömődött.   

„Nem annyira az ügy indítéka érdekel minket, mint inkább a pénz eredete” – közölte Vincent Derouand szóvivő, hozzátéve, hogy sem a pénz kidobása, sem a vécék eldugítása nem számít önmagában bűncselekménynek.

A lap értesülései szerint a pénzt spanyol nők helyezték el a bank trezorjában évekkel ezelőtt. Az őket képviselő ügyvéd megtérítette a dugulás okozta kárt az éttermeknek, ugyanakkor arra nem adott magyarázatot, hogy ügyfelei miért próbálták a pénzt lehúzni a vécén. A lefolyóból előkerült pénz eredetét a rendőrség vizsgálja, azt azonban még nem tudni, hogy kinek adják majd át, ha kiderül, hogy törvényes eredetű. A szóvivő szerint egyelőre nem volt rá ok, hogy bűncselekménnyel kössék össze a történteket.

Az Európai Központi Bank tavaly jelentette be, hogy kivonja az 500 eurós bankjegyeket a forgalomból, mert túl gyakran használják illegális pénzügyi manőverekhez, például pénzmosáshoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top