Aktuális

Magyarázza el valaki, miért túrják az orrukat az autóvezetők?!

Döbbenetesen sokan csinálják ezt, pedig mindössze pár üveg választja el őket a külvilágtól, a karnyújtásnyira található kíváncsi szempároktól.

Sok időt töltök a budapesti forgalomban, ami pont elég lomha ahhoz, hogy az embernek legyen ideje jobbra-balra bámészkodni. Megfigyelhetem például, 

  • hogy a sofőrök zöme vezetés közben hogyan mobilozik,
  • hogyan ülnek szótlanul egymás mellett a párok,
  • hogyan szórakoztatják magukat a gyerekülésbe szíjazott törpék;
  • a bizonytalan sofőrök hogyan facsarnak vizet a kormányból,
  • az idős vezetők hogyan tapadnak a szélvédőre
  • de annak is szemtanúja lehetek, hogy az autósok nagy része hogyan túrja az orrát. 

Döbbenetesen sokan csinálják ezt, pedig mindössze négy, általában nem sötétített üveg választja el őket a külvilágtól, a karnyújtásnyira található kíváncsi szempároktól. Néha úgy tűnik, a bányászkodás egy, az autóvezetéshez köthető reflex, ami a volán látványától automatikusan bekapcsol, a bennrekedt tartalmak kibányászása pedig nem tűr halasztást. 

Ahogy megfigyelhettem, ahány sofőr, annyi technika: van, aki csak a mutatóujját használja, épp csak a körme hegyével kotorászik, de akad olyan is, aki nem rest, és mélyre hatol, sőt egyszerre mindkét lyukban dolgozik. Van, aki kizárólag a kisujjával birizgálja orra belsejét, hogy aztán jól célzott kis mozdulatokkal kikergesse a barna gombócot. Apropó gombóc, néhányan egyből lepattintják, vagy kipattintják az ablakon, mások hosszú másodpercekig görgetik mutató-és hüvelykujjuk között. 

Megfigyeléseim után már csak egy kérdés feszít felülről: MIÉRT?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top