Aktuális

Ez történik ma, Damon Hill szülinapján

Budapesten vasárnap reggel 06:04-kor kel fel a Nap, és 19:23-kor nyugszik. Damon Hill szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. IX. 17.

Ezen a napon:

1787-ben az Egyesült Államok alkotmányának elfogadása. 1963-ban elindul a Malév első Európán kívüli járata Kairóba, athéni közbülső leszállással Il–18-as típusú gépekkel. 1969-ben Damon Hill szülinapja. 1978-ban Menáhém Begín izraeli, Anvar Szadat egyiptomi és Jimmy Carter amerikai elnök aláírják a Camp David-i egyezményt.

A nap mottója:

Van, aki mindenét mozgósítva próbálja elképzelni a szabadságot, más viszont a pórusaiban hordja. És a két tudás sosem lesz azonos.

Papp Sándor Zsigmond

Névnap:

Szeptember tizenhetedike Zsófia, Ariadna, Ariadné, Arianna, Arienn, Galamb, Hildegárd, Ildikó, Ludmilla, Oriána, Palóma, Róbert, Robin, Robinzon, Szofi, Szófia, Zsófi napja.  

Szeptember tizenhetedikén született:

Balázs Dénes földrajztudós, Ken Kesey író és Damon Hill autóversenyző

Időjárás:

Gomolyfelhős, napos idő valószínű, majd beborul az ég. Többfelé várható eső, zápor, elszórtan zivatar is. Az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top