Aktuális

Ez történik ma, Nick Jonas szülinapján

Budapesten szombat reggel 06:04-kor kel fel a Nap, és 19:23-kor nyugszik. Nick Jonas szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. IX. 16.

Ezen a napon:

1437-ben a Fehér-Körös melletti Kápolnán tartott közgyűlésen kötnek véd- és dacszövetséget az erdélyi magyar nemesek, a székelyek és a szászok. A testvéri uniónak nevezett szövetséget 1438. február 2-án a tordai országgyűlésen újítják meg. Ez a három nemzet első uniója Erdélyben. 1848-ban megalakul az Országos Honvédelmi Bizottmány. 1875-ben az Egyesült Államokban beindulnak az első postavonatok, melyek két nap alatt hordják szét a küldeményeket. 1906-ban Roald Amundsen elsőként éri el a Déli-sarkot. 1992-ben Nick Jones szülinapja.

Nick Jonas

Nick Jonas

A nap mottója:

Ha egy művész nem tudja megőrizni a szellemi szabadságát, akkor értelmét veszti az egész.

Láng Annamária

Névnap:

Szeptember tizenhatodika Edit, Ciprián, Ditta, Ditte, Eudoxia, Eufémia, Eugénia, Imelda, Jozafát, Kamélia, Kornél, Kornélia, Lúcia, Som, Soma, Zília, Zille és Zseni napja.

Szeptember tizenhatodikán született:

Mickey Rourke színész, Nick Jonas énekes, David Copperfield bűvész és Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas kémikus.

Időjárás:

Változóan felhős idő várható északon és nyugaton több felhővel, és elsősorban ezeken a tájakon fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. A délkeleti, déli szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top