Aktuális

Elfogtak egy fiatalt a londoni metrórobbantás kapcsán

Egy 18 éves férfit vett őrizetbe a Scotland Yard a londoni metrórobbantással kapcsolatban. A briteknél kritikus fokozaton a terrorkészültség.

Jelentős fejleménynek nevezte a Scotland Yard illetékes parancsnoka, hogy emberei őrizetbe vettek szombaton egy 18 éves férfit a londoni metróban előző nap elkövetett merénylettel összefüggésben.

A gyanúsítottat a kenti rendőrök fogták el a doveri kompkikötőben – írja a BBC. Neil Basu, a Scotland Yard főigazgató-helyettese közölte, hogy bár a rendőrség elégedett a vizsgálat eddigi eredményeivel, a nyomozás folytatódik, és a brit terrorkészültségi szint továbbra is az előző este életbe léptetett legmagasabb, kritikus szinten van.
    
Basu közölte, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség egyelőre nem tesz közzé részleteket az őrizetbe vételről.

Pénteken a londoni metró kelet-nyugati irányban közlekedő District Line  vonala délnyugati elágazásának Parsons Green nevű állomásánál, egy metrószerelvényen pokolgépszerű szerkezet lépett működésbe a reggeli csúcsforgalom idején. Bár nem robbant fel, csak nagy erővel lángra kapott, a támadásban így is 29 ember megsérült, közülük 22-en kórházi ellátásra szorultak. Egyikük állapota sem súlyos, a sérültek közül péntek estig nyolcat hazaengedtek.

Az eset után Theresa May brit miniszterelnök bejelentette: Nagy-Britanniában a legmagasabb, kritikus fokozatra emelik a terrorkészültséget. Újabb támadástól tartanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top