Aktuális

Robbanás történt a londoni metrón

Többen megégtek a robbanásban. Halálos áldozat valószínűleg nincs. A Scotland Yard terrorcselekménynek minősítette az incidenst.

Robbanás történt péntek reggel egy metrókocsiban London nyugati részén, a Parsons Green nevű megállónál; az első lapértesülések szerint egy fehér doboz, más források szerint egy szatyor vagy egy táska robbant fel. Az utasok hővel járó, robbanásszerű jelenségről számoltak be. A médiában megjelent egy fotó egy zacskóba csomagolt, festékesvödörnek tűnő, kisebb lánggal égő és füstölgő fehér műanyag vödörről.

A beszámolók szerint többen égési sérüléseket szenvedtek, néhány embert kórházba szállítottak. Halálos áldozatokról sem a hivatalos bejelentések, sem a szemtanúk beszámolói sem szólnak.

A londoni tűzoltóság hat tűzoltóautót és ötven tűzoltót küldött a helyszínre. A helyi tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy 8 óra 21 perckor riasztották őket azzal, hogy a Parsons Green állomáson egy metrókocsiban tűz keletkezett.

A District metróvonalat a Parsons Green állomás és a vonal legnagyobb csomópontja, a több más metróvonalat és elágazást is kiszolgáló Earl’s Court állomás között lezárták. A District Line szolgálja ki a tenisztornáiról híres Wimbledon városrészt is. Az incidens Wimbledontól négy megállónyira, a belváros felé vezető vonalon történt a reggeli csúcsforgalomban.  

A Scotland Yard terrorcselekménynek minősítette a londoni metróban pénteken történt incidenst.

A 400 kilométeres, tizenkét fővonalból és számtalan elágazásból álló londoni metróhálózat többi vonalán péntek délelőtt zavartalan volt a forgalom.

Legutóbb 2005. július 7-én történt súlyos incidens a londoni metróban: akkor három öngyilkos merénylő három metrószerelvényt, negyedik társuk egy londoni városi buszt robbantott fel. Abban a merényletsorozatban 52-en meghaltak, a sérültek száma meghaladta a hétszázat. A 2005-ös merénylet után a teljes londoni metróhálózatot azonnal lezárták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top