Aktuális

Foglyul ejtette a tolvajt a kirabolt autó

A mesterbűnözőnek távolról sem nevezhető tolvaj saját bevallása szerint anyagi nehézségei miatt lopott.

K. Zoltán autózás közben látott meg egy nyitva felejtett, osztrák rendszámú BMW-t egy siófoki nyaraló kocsibeállóján.

A férfi először egy táskát lopott el az autóból, majd visszatért, hogy újabb holmik után kutasson, ekkor azonban a kocsi ajtaja automatikusan bezárult és foglyul ejtette a tolvajt. A férfi negyven percen keresztül próbált kijutni a kocsiból, végül sikerült is neki. Visszanyert szabadságával azonban nem elégedett meg, laptopot, telefonokat és bőröndöket is magával vitt a járműből.

Amikor a család észlelte, hogy meglopták őket, a rendőrségre mentek. Kiderült, hogy egy közelben lévő kamera rögzítette a feltételezett tolvaj autóját. A helyszíni szemle után Szakály Szilárd főtörzszászlós épp visszafelé tartott a kapitányságra, amikor szembetalálkozott a felvételeken szereplő autóval.

A tolvajt elfogták. Mint kiderült, K. Zoltán büntetlen előéletű, saját bevallása szerint anyagi nehézségei miatt lopott, tettét azonban megbánta. Gyorsított eljárásban jogerősen egy év hat hónap szabadságvesztésre ítélte a bíróság,  három évre felfüggesztve.

Police.hu/Zsaru magazin

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top