Aktuális

Ez történik ma, Tommy Lee Jones szülinapján

Budapesten péntek reggel 06:04-kor kel fel a Nap, és 19:23-kor nyugszik. Tommy Lee Jones szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. IX. 15.

Ezen a napon:

1552-ben a török, Ali budai pasa és Ahmed másodvezír parancsoksága alatt ostrom alá veszi Eger várát. Sikertelen harc után az ostromlók 1552. október 18-án elvonulnak a vár alól. 1890-ben a Greben-hegyorom ünnepélyes felrobbantásával elkezdődik az al-dunai folyamszabályozás. 1928-ban Alexander Fleming felfedezi a penicillin antibiotikus hatását. 1946-ban Tommy Lee Jones szülinapja. 1962-ben a Poltava nevű szovjet hajó megérkezik Kuba partjaihoz, megkezdődik a kubai rakétaválság.

A nap mottója:

A zűrzavar tesz rabszolgává minket. A ma zűrzavara eltékozolja a holnap szabadságát.

Henri-Frédéric Amiel

Névnap:

Szeptember tizenötödike Enikő, Melitta, Ajád,  Bogát, Bogáta, Borisz, Dolóresz, Katalin, Kató, Lolita, Lolli, Loránd, Lóránt, Mária, Meluzina, Orlandó, Paméla, Töhötöm napja.             

Szeptember tizenötödikén született:

Albert Flórián labdarúgó, Tommy Lee Jones színész, Kásás Zoltán vízilabdázó és Oliver Stone filmrendező.

Időjárás:

Vékonyodó, szakadozó felhőzet lesz a jellemző. Délkeleten lesz a legtöbb, a Dunántúlon a legkevesebb napsütés. Elsősorban nyugaton lehet helyenként eső, zápor. A kezdetben még erős északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19 és 25, a Nyugat-Dunántúlon 16, 18 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top