Aktuális

Vízirendőrök segítettek Mokkán, a vizslafiún

Az Árpád-hídig pancsolt az eb, a rendőrök épségben adták vissza gazdájának.

Mokka, kihasználva a nyár végi jó időt, úszott még egyet a Dunában, a sodrás azonban egészen az Árpád-hídig vitte, ahol végül csapdába esett.

A rendőrök augusztus végén egy kutya eltűnéséről kaptak bejelentést, akit több kutyával együtt sétáltatott szivességből egy férfi. Elmondása szerint Mokkát és a csapatot az Óbudai-sziget északi spiccén sétáltatta, amikor a vizslafiú kilőtte magát, és a vízbe ugrott.

Mokka megmentőivel (Fotó: police.hu)

A vízirendőrként szolgáló Jánosik Ágnes őrmester és Kovács Krisztián őrmester motorcsónakkal indultak el Mokka keresésére a Kopaszi-gáti Vízirendészeti Rendőrőrsről . Feltételezve, hogy a kutya nem fog árral szemben úszni, a sziget partvonalát követték folyásirányban, és néhány perces kutatás után a déli csücsöknél, közel az Árpád hídhoz meglátták a parti köveken szárítkozó ebet.

A magas partfal miatt szárazról nem lehetett megközelíteni a kutyát, ő sem tudott volna felugrani, tulajdonképpen csapdába esett, csak a Duna felől lehetett a közelébe menni. Eleinte bizalmatlan volt, többszöri hívásra sem mutatott hajlandóságot arra, hogy a fedélzetre lépjen. Ki kellett hozzá lépni a kövekre, így sikerült némi noszogatással rábírni az utazásra. A kezdeti ódzkodás után elfogadott bennünket, jól viselte a hajózást” – mesélte a kalandos történetet Kovács Krisztián őrmester a police.hu-nak.

(via: police.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top