Aktuális

Tíz év fegyházra ítélték a miskolci pedofilt

A férfi 2009-ben többször bántalmazta és megerőszakolta a 9 éves sértettet. A Debreceni Ítélőtábla tanácsa szeptember 14-én helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

A család 2009-ben költözött a kislánnyal a vádlott otthona melletti telekre, ahol pénz híján egy sátorban húzták meg magukat. A férfi felajánlotta a családnak, hogy költözzenek albérletbe a telkén levő, téliesített faházba, amit a rászorult család örömmel elfogadott.

A többiek távollétét kihasználva a férfi 2009 nyarán zaklatta először szexuálisan a 9 éves kislányt. A sértett ellenkezett, a férfi ezért pofon ütötte, majd megfenyegette, hogy ha bárkinek elmondja a történteket, elvágja a torkát. A megfélemlített gyerek ekkor még nem mert beszélni.   

2015 januárjában, mikor a vádlott élettársa több hónapos gyógykezelésre elköltözött otthonukból, a pedofil férfi, kihasználva a lehetőséget, újból próbálkozott szexuálisan közeledni a gyerekhez. A sértett azonban erre nem volt hajlandó, a vádlott ezért többször bántalmazta a lányt. A fiatalkorú bántalmazott végül egy átmeneti otthonba költözött. 

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2017 februárjában G. I. vádlottat szexuális erőszak bűntette, folytatólagosan elkövetett testi sértés bűntette miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.
A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, enyhítésért fellebbezett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top