Aktuális

Osztálytársaira lőtt egy iskolás Amerikában, egy ember meghalt

Egy Washington állambeli általános iskolában szerdán lövöldözni kezdett az egyik diák. Egy osztálytársát le is lőtte, másik hármat pedig súlyosan megsebesített.

A tragédia a Spokane város közelében lévő Rockford középiskolájában történt. A diák megölte az egyik osztálytársát, másik három fiatalat pedig megsebesített. A túlélő áldozatokat kórházban ápolják, egyikük sincs életveszélyben.

A lövöldöző diáknál két pisztoly volt, mindkettőt használni akarta, de az egyik elakadt. Ekkor az egyik megcélzott diák kérlelőre fogta, ám a lövöldöző a másik fegyverből leadott lövésével azonnal leterítette. Ezután az iskola biztonsági őreinek sikerült lefogniuk a támadót.

Sajtótájékoztatóján Ozzie Knezovich megyei seriff nem kívánta felfedni az elkövető kilétét, csak annyit mondott, hogy fiúról van szó. Arról sem nyilatkozott, hogy a gyerek egyáltalán miért fogott fegyvert a többiekre. A seriff hozzátette, hogy alaposan meg kell vizsgálni, hogy „mi történik a társadalmunkban, mi az oka annak, hogy gyermekeink azonnal fegyverhez nyúlnak, ha valamilyen problémával találják szembe magukat”. Az Egyesült Államokban 2012 óta átlagosan évente 54 iskolai lövöldözés történik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top