Aktuális

Megint megszökött egy rab, a héten már a második

A 38 éves férfi mezőgazdasági munkát végzett a börtön által szervezett programban, de engedély nélkül távozott.

Munkavégzés közben engedély nélkül távozott egy elítélt a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektuma melletti park területéről csütörtök délelőtt – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A fogvatartott – aki csalás elkövetése miatt töltötte a büntetését – a börtön által szervezett mezőgazdasági munkát végzett, ahonnan csütörtök délelőtt engedély nélkül távozott. A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 38 éves férfi felkutatását.

A büntetés-végrehajtási szervezet csaknem 1500 fogvatartottat foglalkoztat napi szinten, külső gazdálkodó szervezettel kötött szerződés keretében. Külső munkát kizárólag olyan rabok végezhetnek, akik kisebb súlyú bűncselekmény miatt töltik a szabadságvesztés büntetésüket.

Az elmúlt öt évben Magyarországon 12 fogvatartott szökött meg. Többségük a büntetés-végrehajtás munkáltatási programjának keretében külső helyszínen dolgozott, amikor engedély nélkül távozott.

Két nappal ezelőtt egy győri rab szökött meg, amikor a börtönből a bíróságra szállították. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top